Cisco Connect: fókuszban a jövő vállalata

A jövő vállalata – erre a témára összpontosított a 2013. február 13-án immár tizenötödik alkalommal megrendezett Cisco Connect.

A szakmában széles körű ismertséggel rendelkező eseménynek nemcsak az elnevezése változott idén (korábban Cisco Expónak hívták), hanem a helyszíne is: ezúttal a MOM Park felső emeletén hallgathatták meg a résztvevők a határok nélküli hálózatokról, kollaborációs megoldásokról, adatközpontokról szóló előadásokat. A rendezvény legfontosabb tanulsága: a mobil okoseszközök terjedése, a cloud számítástechnika és az erőforrások virtualizációja immár nemcsak az IT-szakterületet alakítják át, hanem a vállalati működés egészére hatnak.

A megszokott magas színvonalon lebonyolított hálózati konferencián mintegy hatszázan (köztük T-Systems Magyarország partnerek és ügyfelek) vettek részt. A plenáris szakasz után délelőtt négy, délután hat szekcióban került sor előadásokra, felölelve a Cisco összes fontos technológiáját. A T-Systems, mint arany fokozatú szponzor, a rendezvény ICT partnere két előadással is képviseltette magát: Orbán Attila a LAN/SAN konszolidáció rejtelmeibe vezette be a nézőközönséget, míg Blaskó Zoltan és Keleti Arthur az adatszivárgási nehézségek lehetséges megoldásairól tartottak bemutatót.

2013 egyik különlegessége volt, hogy külön teremben mutatták be a mély technológiai tartalmakat. Ami a T-Systems standját illeti, ott - Sedivi Márk (KMKK) hathatós közreműködésével - a Bring Your Own Device (BYOD) demót tekinthették meg a látogatók: ez a tematika kiváló összhangot alkotott a rendezvény fókuszával is. Igazi közönségsikert aratott „Nézzen a jövőbe” alkalmazásunk, amellyel távolról, egy iPad segítségével virtuálisan nézhettek körül az érdeklődők a FutureZone-ban. A T-Systems Magyarország bemutatójához egy nyereményjáték is kapcsolódott, az ebben való részvételhez szükséges kérdőívet csaknem kétszáz ügyfél töltötte ki.

A konferencia záró programja, a Cisco Varieté est a belvárosi Monte City Budapestben került megrendezésre. Az izgalmas showműsorban erőművészek, táncosok, karikások és Fésűs Nelly szórakoztatta a vendégeket. A résztvevők a T-Systems borQuiz játékát is kipróbáltatták.


Vissza