Felforgató technológiák

A technológia nyomán átalakuló mindennapok, az innovációk gazdaságra és az urbanizációra való hatása volt a 21. MENTA Konferencia fő témája, ahol díjazták az ország legnagyobb IKT teljesítményeit; a rendezvény egyik fő támogatójaként a T-Systems Magyarország is részt vett a rangos eseményen.

A szeptember 17-18 között az Informatikai Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által szervezett konferencián elismert szakemberek, az iparágért felelős állami szereplők az IKT trendekről beszélgettek. Arról is szó esett, hogy hogyan hatnak ezek a trendek a jövőkutatásra, a köznevelésre, a felsőoktatásra, és a szakképzési problémákra. Az egész életünket felforgató, diszruptív (vagyis a megszokott modelleket megzavaró) technológiák hatásairól folytak előadások.
 
Idén 220 résztvevő és 22 előadó vett részt ezen a szakmai networkingen, ahol az IKT szektor kiemelkedő szakembereinek innovatív ötletei és megoldásai kaptak elismerést, – a Gyurós Tibor díjat. Egy repülőgép pilóták számára kifejlesztett navigációs segítség mellett, a rekordidő alatt üzembe állított e- útdíj rendszer, és Magyarország egyik vezető IT biztonsági szoftverfejlesztő vállalata is bekerült az elmúlt év legjobb IKT teljesítményei közé.
 

Vissza