Konferencia a startup-ökoszisztéma jelenéről és jövőjéről

A startupok helyzetéről, többek között a nagyvállalatokhoz való viszonyukról vagy éppen a régióban működő startup vállalkozások perspektíváiról rendezett konferenciát az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 2014. június 4-én, a Budapest Music Centerben. A „Startup-hype-on túl – Útválasztó konferencia az üzleti sikerek felé” című szakmai fórum megvalósulását a T-Systems Magyarország arany fokozatú támogatóként segítette.

Az IVSZ azzal a céllal szervezte meg az egész napos konferenciát, hogy fórumot teremtsen a startup ökoszisztéma aktuális kérdéseinek megvitatására. Az előadók átfogóan ismertették a startupok helyzetét hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt, számos jó gyakorlatot, új üzleti lehetőséget mutattak be, de érintettek olyan témákat is, mint például a nagyvállalatok és a startupok közötti szinergiák kérdése. A Magyar Telekom Csoport képviseletében Fignár László, a Magyar Telekom üzleti intelligencia és inkubációs osztályvezetője vett részt a rendezvényen, a „Startup házon belül? Innováció-menedzsment nagyvállalatoknál” című kerekasztal-beszélgetésen.
 
A konferencián elhangzottak alapján egyetértés mutatkozott abban, hogy a magyar startupok számára az hozhatja meg a fellendülést, ha a működésüket támogató környezetben indulhatnak el, amelynek kialakításában a már sikeres startupoknak és az ösztönző jogszabályi kereteknek éppúgy jelentős szerepük van, mint a Magyarországon tevékenykedő nagyvállalatoknak.

Vissza