21. századi hálózatok a Zeneakadémián – User Certified 2014

Május 7-én tartották meg a User Certified 2014 című konferenciát. A Zeneakadémia 21. századi informatikai hálózatának fejlesztését végző D-Link, TE Connectivity és a T-Systems Magyarország támogatásával létrejött fél napos szakmai nap során a Zeneakadémia épületében kiépült, országosan is egyedülálló vezeték nélküli hálózatot mutatták be a projekt résztvevői.

Wilhelm Tibor, a T-Systems Magyarország szenior értékesítési menedzsere elmondta: az épület passzív és aktív hálózatát a Zeneakadémia kibővített funkcióinak megfelelően kellett kialakítani, mindezt úgy, hogy a várható jövőbeli igények kiszolgálására is alkalmas legyen, hiszen a zenei rendezvények mellett konferenciáknak, előadásoknak is helyet biztosít majd a megújult épület. Mindezt a teljes külső és belső rekonstrukcióval párhuzamosan, a többi kivitelezővel való rugalmas együttműködésben, egy műemléki védettségű épületben.
 
Wilhelm Tibor kitért arra is: az egyik legnagyobb kihívást a szigorú belsőépítészeti elvárások és az informatikai ellátottsági igények – sokszor egymásnak ellentmondó – követelményeinek való megfelelés jelentette. Hozzátette: nem volt egyszerű feladat ilyen feszes határidők mellett egy eredetileg más logika alapján tervezett épületet olyan informatikai rendszerrel felruházni, ami a mai kor igényei szerint szolgálja ki a látogatókat és a hallgatókat. Egy épületrekonstrukció ráadásul 30-40 évente esedékes, és nekünk az IT-infrastruktúrával fel kell készülnünk egy ilyen hosszú időtartam kiszolgálására.

Vissza