Esély a biztonságra

A IV. Kibervédelem és Informácóbiztonság Konferencián (ISCID 2014) Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója azokról a feltételekről beszélt előadásában, amelyek a leginkább befolyásolják egy szervezet védekezési képességeit. A budapesti Bálnában megrendezett kétnapos szakmai konferencia egyik fő támogatója a T-Systems Magyarország.

Rékasi Tibor Esély a biztonságra – trendek és kihívások az IKT jelenében és jövőjében címmel tartott előadást, amelynek keretében átfogó képet adott a szervezetek mindennapjait manapság fenyegető biztonsági veszélyekkel szembeni védekezés fő gátló tényezőiről. Előadásában Rékasi Tibor előadásában rámutatott: a szervezetek megfelelő biztonságtudatossági szintjének elérését nagyban akadályozzák az IT-biztonságra fordítható források korlátos mennyisége mellett a személyi feltételek és a biztonsági vezetők hozzáállása is.
A vezérigazgató elmondta: A T-Systems Magyarország Menedzselt Informatikai Biztonsági Központjába több ezer informatikai eszközből 2013-ban átlagosan napi több mint 640 millió esemény érkezett be, ami havonta 20 milliárd eseményt jelent. Ebből az eseményfolyamból kell kiszűrnie az IT-biztonsági szakembereknek azt a néhány incidens, amelyre valódi figyelmet kell fordítani, erre pedig a legtöbb szervezetnek, vállalatnak nincsen dedikált erőforrása.
Rékasi Tibor hozzátette: a tavaly hatályba lépett elektronikus információbiztonsági törvény jó kereteket ad az állami és helyi szervezetek biztonságtudatosságának megteremtésében és növelésében, illetve a kockázatok csökkentésében.
 

Vissza