CIRKUSZ AZ ÉJSZAKÁBAN

Az egész napos konferenciát a Recirquel Társulat látványos produkciója zárja. A Cirkusz az éjszakában című előadás Magyarország első egészestés új-cirkusz előadása, amely az ország legtehetségesebb ifjú cirkuszművészeit sorakoztatja fel.

Az estén szeretettel várjuk Önt és partnerét!

Az előadás szereplői egy közös utazáson vesznek részt, amelynek során megkísérlik elérni és beteljesíteni elérhetetlen vágyukat: a repülés tudományának elsajátítását. Útjuk során elkerülhetetlenné válik, hogy saját személyiségük legmélyebb régióit is felfedezzék. Az új-cirkusz filozófiájával összhangban az alkotók nem lineáris történetet mesélnek el: a történelem előtti idők örök érvényű jelképei, a jól ismert mítoszokból megelevenedő helyzetek segítenek a nézőnek abban, hogy otthonosan érezze magát abban a világban, amely az értelmünk helyett inkább az érzéseinkkel megragadható. 

Az est főszereplői nagyrészt a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola idén érettségizett növendékei. A Recirquel estjén fellépő kilenctagú ifjú csapatból idővel talán a legelső hazai új-cirkusztársulat válhat. Az előjelek biztatóak: a formáció korábban óriási sikerrel mutatkozott be többek között a Millenáris Teátrumban és a Sziget Fesztiválon is. 

Az alkotók: 

Rendezés/koreográfia:
Vági Bene a világszerte jegyzett, Sir Paul McCartney által alapított és patronált Liverpool Institute for Performing Arts koreográfus-rendezői szakán szerzett diplomát. Itt került kapcsolatba a kabaré, a cirkusz és a varieté egyedi világával, ahonnan mindmáig inspirációt merít darabjaihoz.

Látvány:
Az előadás látványvilágát Csanádi Judit Jászai Mari-díjas díszlettervező, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Látványtervező Tanszékének vezetője, a montreali National Theatre School of Canada díszlet- és jelmeztervező szakos hallgatóinak oktatója, és Kasza Emese, Magyarország egyik legizgalmasabb – Londonban és Berlinben extravagáns ruhakölteményeiről már jól ismert – ruhatervezője álmodták meg.

Zene:
A produkció magával ragadó zenei világa Sárik Péter zenei vezetőnek köszönhető. A jazz nemzetközi világában már jól ismert és elismert zeneszerző több zenei stílust képviselő szerzeményeit harmonikusan integrálja az artista trükkökhöz. Sárik Péter élőben, a színpadon adja elő dallamait, az előadás szerves részeként.

 

Cirkusz2

Cirkusz5

Cirkusz1

Cirkusz3

Cirkusz4

 

 


Vissza

Blog

    Az RSS csatorna nem elérhető.
További bejegyzések