Sajtómegjelenések

Kérjük, tekintse meg a T-Systems Magyarország Symposium 2013 rendezvényéről megjelent tudósításokat!
Interjú Vályi-Nagy Vilmossal, Christopher Mattheisennel és Rékasi Tiborral
A következő hétéves periódusban mind Magyarországon, mind a teljes Európai Unióban nagyobb forrásból gazdálkodhatnak az innovatív információs és telekommunikációs cégek. Egy elkülönített keretből a magyar startup cégek exportját, illetve marketing tevékenységeit segíti majd az állam, ezt pedig egy európai uniós együttműködés is elősegítheti. Interjú Vályi-Nagy Vilmos, kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkárral.
Az információs és telekommunikációs technológiában digitális forradalom zajlik. Ennek egyik jele az, hogy a korábban hardver központú iparág ma már egyre inkább szoftver centralizálttá válik. Ezzel egy időben pedig egyre nagyobb adatmennyiség kerül forgalomba, aminek a tárolása és mobil elérése a legnagyobb feladata az IT-s multinacionális cégeknek. A Magyar Telekom vezérigazgatója úgy látja, hogy már Magyarországon is éveken belül az okostelefonok használóinak száma megközelítheti a száz százalékot, ami még több és nagyobb adatmennyiséget fog igényelni. Interjú Christopher Mattheisennel.
A kisméretű innovatív cégek együttműködéssel felvehetik a versenyt a nagyokkal az ICT szektorban, így a termékeik előbb eljuthatnak a fogyasztókhoz, azonban a kis- és középvállalatok fogyasztóként még nem használnak akkor mértékben integrált megoldásokat, alkalmazásokat. Egy személyre szabott szoftverportfólióval azonban a kkv-k jobban érvényesülhetnének a piacon, főleg, ha hosszú távon használják ezeket. Interjú Rékasi Tiborral, a T-Systems Magyarország vezérigazgatójával.
 
Gazdasági Rádió - Reggeli monitor - Összeállítás: A következő hét éves periódusban nagyobb forrásból gazdálkodhatnak az innovatív információs és telekommunikációs cégek - 2013.11.15.
 
 
A jövőbe csábított a T-Systems Symposium konferenciája
A jövőbe történő belépés volt a T-Systems Magyarország Zrt. ide Symposium elnevezésű szakmai konferenciájának mottója, és ennek jegyében a rendezvényen felszólaló előadók nem csak az infokommunikációs szektor jelenlegi helyzetéről adtak körképet, de a már napjainkban is érzékelhető, a közeljövőben meghatározó trendekről is beszámoltak. Rékasi Tibor, a T-Systems vezérigazgatója rámutatott, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben különösen nagy szerepük van azoknak az infokommunikációs szolgáltatóknak, amelyek transzformációs partnerként fokozni tudják vállalati ügyfeleik versenyképességét.
 
Világgazdaság - A jövőbe csábított a T-Systems Symposium konferenciája - 2013. 11. 15.
 
 
A jövőbe csábított a T-Systems Symposium konferenciája
A jövőbe történő belépés volt a T-Systems Magyarország Zrt. ide Symposium elnevezésű szakmai konferenciájának mottója, és ennek jegyében a rendezvényen felszólaló előadók nem csak az infokommunikációs szektor jelenlegi helyzetéről adtak körképet, de a már napjainkban is érzékelhető, a közeljövőben meghatározó trendekről is beszámoltak.
 
vg.hu - A jövőbe csábított a T-Systems Symposium konferenciája - 2013. 11. 15.
 
 
T-Systems Symposium: jövőre akár bővülhet is a piac
Üzleti és fogyasztói infokommunikációs jövőképet egyaránt felvázolt a T-Systems Magyarország szerdai szimpóziuma, amit másodszor rendezett meg a Magyar Telekom leányvállalata. Az esemény plenáris részében Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár elmondta, hogy a 2020-ig megnyíló újabb uniós források révén a kormány azt tervezi, hogy öt év múlva már minden hazai háztartás legalább 30 Mbps sebességű internetkapcsolattal rendelkezik majd, és minden második háztartásban elérhető lesz akár a 100 Mbps-os sebesség is.
 
bitport.hu - T-Systems Symposium: jövőre akár bővülhet is a piac - 2013. 11. 15.
 
 
Hol mozog a T-Systems?
Transzformációs partnerséget és ezáltal nagyobb versenyképességet kínál ügyfeleinek a T-Systems.
 
isite.hu - Hol mozog a T-Systems? - 2013. 11. 15.
 
 
Telefonról nézni, hogy alszik-e a gyerek
Sok pénzt elköltünk technológiára, a kütyük behálózzák a mindennapjainkat, de ha azt kérdezzük, hogy ezek anyagilag is gyarapítanak-e minket, vagy inkább csak viszik a pénzt, akkor nem egyértelműek a válaszok. A T-Systems arra koncentrált az idei konferenciáján, hogy a vállalatok számára számszerűsíthető pénzügyi előnyöket hozó megoldásait mutassa be.
 
origo.hu - Telefonról nézni, hogy alszik-e a gyerek - 2013. 11. 14.
 
 
Mérséklik a közműadót
Mint arról Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációs államtitkár a T-Systems Symposiumán beszámolt, a parlament jóváhagyására váró kormánytervezet szerint 400 kilométerig sávosan csökkentenék az adót. A lépés által elsősorban a mintegy háromszáz kisebb, helyi érdekeltségű szolgáltató helyzete javulna, a büdzsének pedig éves szinten 600–700 millió forint kiesést jelentene.
 
Magyar Nemzet - Mérséklik a közműadót - 2013. 11. 14.
 
 
Csökken a közműadó, jön a digitális forradalom
Háromszáz kisebb cég helyzete javulhat a közműadó csökkentésének köszönhetően − mondta Vályi-Nagy Vilmos, a fejlesztési tárca infokommunikációs államtitkára a T-Systems Magyarország Zrt. szerdai szimpóziumán. A tervezet szerint 400 kilométerig, sávosan csökkentenék az adót, ami minden szolgáltatót érintene, de érzékenyen a kisebb hálózatokat üzemeltetőknek kedvezne. A központi költségvetésnek a módosítás éves szinten 600-700 millió forintos kiesést jelent.
A cégek versenyképessége szempontjából ma már elengedhetetlen az infokommunikációs technológia (ict) megoldások alkalmazása − emelték ki a rendezvény vendégei. Rékasi Tibor, a társaság vezérigazgatója szerint az elkövetkező időszak üzleti trendjét a mobilitás, illetve a nagy mennyiségű adat (big data) valós idejű kezelése határozza meg.
A T-Systems regionális tudásexportra törekedik, vagyis a rendelkezésre álló szürkeállományt megpróbálják megfelelően hasznosítani. A Magyar Telekom hosszú távú befektetőként van jelen Magyarországon − mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. A jövőt a digitalizáció határozza meg, ami számtalan lehetőséget teremt.
 
NAPI Gazdaság - Csökken a közműadó, jön a digitális forradalom - 2013. 11. 14.
 
 
Hol mozog a T-Systems?
Az egészséges gazdasági növekedés előfeltétele, hogy az infokommunikációs megoldások beépüljenek az üzleti folyamatokba – hangzott el a T-Systems Magyarország idei Symposiumán. Christopher Mattheisen,a Magyar Telekom vezérigazgatója az integrációra mint globális trendre hívta fel a figyelmet, és jelezte: a technológiák közötti határok fokozatosan elmosódnak, a csatornák összetettebbé válnak, ám számuk csökken, és egyre nagyobb szerephez jut a mobilitás és az interaktivitás. A szolgáltatók a hatékonyság mellett az ügyfélélményt helyezik a középpontba. Egyértelmű az elmozdulás a szoftverek és a szélessávú alkalmazások irányába, azaz küszöbön áll a szoftver- és adatalapú világ.
Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója elmondta: jelenleg stagnáló hazai ICT-piacon működnek, ahol a távközlés csökkenése és az IT-terület enyhe növekedése tapasztalható. Ilyen körülmények között az ügyfelek – érthető módon – csökkenteni akarják a projektek időtartamát. Jövőre kis fellendülés, illetve a stratégiák transzformációja várható.
 
computerworld.hu - Hol mozog a T-Systems? - 2013. 11. 14.
 
 
A kormány a távközlési közműadó csökkentését tervezi
A kormány a távközlési közműadó csökkentését tervezi - jelentette be Vályi Nagy Vilmos, a fejlesztési tárca infokommunikációs államtitkára a T-Systems Magyarország Zrt. szimpóziumán. A tervezet szerint 400 kilométerig sávosan csökkentenék az adót, ami minden szolgáltatóra vonatkozik, de érzékenyen a kisebb hálózatokat üzemeltetőket érintené.
 
Jazzy Rádió - Reggeli Híradó - A kormány a távközlési közműadó csökkentését tervezi, jelentette be Vályi-Nagy Vilmos, a fejlesztési tárca infokommunikációs államtitkára - 2013.11.14.
 
 
Fókuszban a jövő
A T-Systems Magyarország Symposium egész napos szakmai konferencia idei témája a nemzetgazdaság szempontjából húzóágazatnak számító infokommunikáció jövője, valamint a digitalizáció szerepe volt, amelyhez kapcsolódva mind az állami, mind a magánszektor szereplőinek feladatait és lehetőségeit alaposan körüljárták a hazai és külföldi előadók. Az iparág egyik legnagyobb rendezvényét, a több mint 1100 vendéget felvonultató Symposiumot korábban azzal a hagyományteremtő céllal hívta életre a T-Systems Magyarország, hogy a hazai vállalkozások és az iparági döntéshozók számára megfelelő fórumot teremtsen a szektor jövőjéről folytatott párbeszédre.
 
figyelo.hu - Fókuszban a jövő - 2013. 11. 13.
 
 
Belépnek a jövőbe
Azzal mindenki tisztában van, hogy az infokommunikációs technológia rendkívül gyorsan változik, de ennek a mindennapi életre, munkára és üzletre gyakorolt jövőbeni hatásait csak most kezdjük kapizsgálni. Ezeket a hatásokat mutatta be mai rendezvényén a T-Systems Magyarország.
A digitális forradalom, a mindenütt, mindig nagy mennyiségben termelődő (és ugyanúgy bárhol, bármikor elérhető) adatok, a folyamatos szélessávú kommunikáció elképesztő új lehetőségeket kínálnak a vállalkozásoknak a hatékonyság növelésére, az ügyfélélmény fokozására – mondta a T-Systems Magyarország Symposiumának nyitó plenáris előadásában Chris Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. Ezért aztán a Magyar Telekom és a T-Systems is másként tekint tevékenységére: nem azt tartják, hogy csak a távközlésben vagy az infokommunikációban érdekeltek, hanem az életminőséget javító szolgáltatások kínálása áll a középpontban.
 
itbusiness.hu - Belépnek a jövőbe - 2013. 11. 13.
 
 
Csökkenhet a távközlési közműadó
Hamarosan több száz kisebb távközlési hálózatot működtető cég helyzete javulhat, a kormány ugyanis csökkentené a távközlési közműadót – egyebek között ez is elhangzott a T-Systems Magyarország mai Symposiumán.
 
napigazdasag.hu - Csökkenhet a távközlési közműadó - 2013. 11. 13.
 
 
Így segíti a technológia a jövő vállalatait
Mik a jövő vállalatainak elvárásai? Mit jelent a cégek életében az a folyamatos változás, ami az ICT-szektorban tapasztalunk? Hogyan tudnak adaptálódni ezekhez a változásokhoz? - Ezekre a kérdésekre ad választ Rékasi Tibor, a T-Systems vezérigazgatója a T-Systems Symposiumon tartott előadásában.
 
portfolio.hu - Így segíti a technológia a jövő vállalatait - 2013. 11. 13.
 
 
Szoftver alapú világ jön!
Új szinten folyik a digitalizáció, ami nagyon izgalmas dolgokat hozhat a jövőben, sőt már hozott is - mondta el Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a T-Systems konferenciáján, a T-Systems Symposiumon. Minden az integráció, a mobilitás felé halad és egy szoftver alapú világ van kialakulóban - tette hozzá.
 
portfolio.hu - Szoftver alapú világ jön! - 2013. 11. 13.
 
 
A mobilitás több, mint a konnektivitás
„A vállalat tavalyi egységesítése sikerrel lezárult, és ennek eredményeképpen egy olyan, ütőképes ICT-portfólióval rendelkező vállalat jött létre, ami egyedülálló az országban – mondta előadásában Rékasi Tibor, a T-Systems vezérigazgatója a cég 2013-as konferenciáján. A szakember szerint az iparágat következő években meghatározó trend egyértelműen a „Big Data”, vagyis az elmúlt években felhalmozott információmennyiség okos felhasználásának a képessége lesz.
 
uzletresz.hu - A mobilitás több, mint a konnektivitás - 2013. 11. 13.
 
 
A vállalati versenyképesség kulcsa, hogy a cég mobil és rugalmas legyen
A vállalati versenyképesség kulcsa, hogy a cég mobil és rugalmas legyen, valamint nyitott az új technológiákra - mondta a T-System Magyarország vezérigazgatója, a vállalat mai szakmai tanácskozásán. Rékasi Tibor hozzátette: az információ technológia segít abban, hogy kevesebb erőforrásból jobb minőségű szolgáltatást tudjanak nyújtani a cégek. Panulin Ildikó interjúja.
 
InfoRádió – Egyéb - A vállalati versenyképesség kulcsa, hogy a cég mobil és rugalmas legyen, valamint nyitott az új technológiákra, mondta Rékasi Tibor - 2013.11.13.
 
 
Déli Drive Time
A vállalati versenyképesség kulcsa, hogy a cég mobil és rugalmas legyen, valamint nyitott az új technológiákra Szereplők: Rékasi Tibor, vezérigazgató, T-System Magyarország
 
InfoRádió – Műsorfolyam - Műsorfolyam Déli Drive Time - 2013.11.13.
 
 
Digitális forradalom zajlik, hangzott el a T-Systems szakmai tanácskozásán
Digitális forradalom zajlik és a vállalati versenyképesség egyik eszköze, a megfelelő infokommunikációs szolgáltatások igénybevétele - hangzott el előadóktól a T-Systems szakmai tanácskozásán, Panulin Ildikó összefoglalója.
 
InfoRádió - Délutáni mérleg - Összeállítás: Digitális forradalom zajlik, hangzott el a T-Systems szakmai tanácskozásán - 2013.11.13.
 
 
Délutáni Drive Time
Digitális forradalom zajlik és a vállalati versenyképesség egyik eszköze a megfelelő infokommunikációs szolgáltatások igénybe vétele - hangzott el előadóktól a T-Systems szakmai tanácskozásán Szereplők: Rékasi Tibor, vezérigazgató, T-Systems Magyarország Zrt.
 
InfoRádió – Műsorfolyam - Műsorfolyam Délutáni Drive Time - 2013.11.13.
 
 
Digitális forradalom zajlik, hangzott el előadóktól a T-Systems szakmai tanácskozásán
Digitális forradalom zajlik és a vállalati versenyképesség egyik eszköze a megfelelő infokommunikációs szolgáltatások igénybevétele - hangzott el előadóktól a T-Systems szakmai tanácskozásán. Panulin Ildikó összefoglalója.
 
InfoRádió – Egyéb - Digitális forradalom zajlik, hangzott el előadóktól a T-Systems szakmai tanácskozásán - 2013.11.13.
 

Vissza

Blog

    Az RSS csatorna nem elérhető.
További bejegyzések