Területszelektált kávék és borok kóstolója a Symposiumon

A Symposium helyszínén vendégeink a prémium minőségű kávék és a legkiválóbb hazai borok világába is belekóstolhatnak, és egyenesen a készítőktől tudhatnak meg érdekes műhelytitkokat a gasztronómiai különlegességekről.
Az Omnia Reserve család négy különleges termőhely egyedi, single origin kávéit hozza el a kávékultúra rajongóinak, és egy-egy neves hazai borászat közreműködésével azokat a sajátos termőhelyi tényezőket szeretné bemutatni, amelyek a magyar borvidékeken és a messzi kávéültetvényeken egyaránt döntő hatással vannak a minőségre. A kávészakértőktől és borászoktól választ kaphatunk arra, hogyan hat a vulkanikus talaj a Laposa Birtok finoman ásványos fehérboraira és a guatemalai Acatenango-völgyben termelt bourbon arabicára? Mi a szél szerepe az indiai Malabar parton vagy épp Etyeken, a kiváló zöld veltelínijéről ismert Hernyák Birtoknál? Miért olyan fontos a szőlő- és kávéültetvények kitettsége, a dűlők magassága vagy épp vízháztartása Kolumbiában és Szekszárdon, például a Dúzsi pincészet híres Görögszó dűlőjében? És hogyan járul hozzá a késői szüret a brazil területszelektált kávék és a Szent Tamás Pincészet MÁD Késői Szüret borának aromáihoz?

Vissza

Blog

    Az RSS csatorna nem elérhető.
További bejegyzések