Programok


Időpont
Program
Előadók
17:30 - 18:00
Kapunyitás (30 perc )
18:00 - 18:20
Elemzünk, huntolunk, incidensezünk (20 perc )

Bemutatjuk hogyan válik szét, vagyis inkább hogyan ér össze az elemzés a threat huntinggal, hogyan esik ki ezekből incidens, miből eshet még ki incidens és mi az hogy incidens egyáltalán, amire persze választ kell adni és le kell kezelni?

Krizsán Csaba
IT Security Engineer, T-Systems

18:20 - 18:40
Mi van ha a tűzfalam nem riaszt? (20 perc )
Csordás Szilárd
IT biztonsági szakértő, Cisco

18:40 - 19:00
Szükségünk van-e a mesterséges intelligenciára az incidenskezelésben? Hogyan oldja meg a problémáinkat? (20 perc )

A mai világban a kiberbiztonság az egyik legfontosabb és hangsúlyosabb témává vált, nem csak a vállalatok, hanem a magánszemélyek életében is, a támadások megnövekedett száma miatt. Ráadásul nem csak számban, hanem összetettségben és kifinomultságban is fejődtek, így a hagyományos biztonsági rendszerek által nehezebben észlelhetőké váltak. Az elmúlt évek során azt az irányzatot figyelhettük meg, hogy gépi tanulási módszereket próbálnak alkalmazni ezen problémák megoldására. A gépi tanulás alap koncepciója, hogy a számítógépek különböző mintázatokat tanulnak meg felismerni anélkül, hogy erre kifejezetten programozva lettek volna. De hogyan is tudjuk ezeket a módszereket alkalmazni a kiberbiztonság területén? Milyen eszközök állnak rendelkezésünkre és milyen célokat akarunk elérni ezeket felhasználva? Ezeket a kérdéseket fogjuk fejtegetni az előadás keretein belül.

Kapui Nikolett
Machine learning engineer, T-Systems

19:00 - 19:15
Szünet (15 perc )
19:15 - 20:00
Panelbeszélgetés (45 perc )

2022-ben megdőlt egy rekord. A TTR vagyis a Time To Ransom már négy óra alatt jár, ennyi idő alatt akár egy teljes cég összes rendszerét letitkosíthatja egy kiberbűnözői csoport. A támadásokat megelőző felderítésben és a bejutás technikáiban már megjelent a mesterséges intelligencia használata. A bűnözői körök figyelemreméltó belső szervezettséggel használják ki a folyamatosan növekvő emberi és műszaki támadási felületeket. Az kibertérben február óta zajló aktív kiberháború pedig eddig soha olyan nem látott és veszélyes jelenségeket hozott felszínre, mint például a protestware (vagyis az ideológiai alapú tiltakozás rejtett szoftveres eszköze).

A sebesség, az incidensek összetettsége, a támadási felület, az ismeretlen és szervezett támadók hátterét járjuk körbe egy egyedülállóan sokszínű kerekasztalban. A beszélgetésben szociálpszichológus, etikus hacker, a tiktosítási területet és a telekomunikációs biztonságot képviselő szakértők véleményét hallhatjuk majd a témákról.

Krizsán Csaba
IT Security Engineer, T-Systems

Dr. Szvetelszky Zsuzsanna
Szociálpszichológus

Keleti Arthur
IT biztonsági stratéga

Marosi-Bauer Attila
Chief Research Officer, CUBE Security

Balogh Turul
Group Information Security Officer, Tresorit

Az esemény helyszíne

HubHub
1061, Budapest, Király u. 26. | Twentysix bejáratánál | 1. emelet Kapcsolat

Naptárbejegyzés