Egy meetup, ahol nincs bullshit - mellébeszélés, mert minket sem az érdekel! Gyere, dumáljunk közösen, valós példákon keresztül! A meetup-sorozatunk harmadik állomásának alkalmával a Microservice architektúrák lesznek terítéken. 

IDŐPONT
2022.11.17., csütörtök délután, 18 órától (17:30-tól kapunyitás)

HELYSZÍN
Liftoff (Budapest, Weiner Leó u. 4, 1066), emellett online is követhetitek eseményünket.
Offline regisztráció
Online regisztráció
Mire számíthatsz?

Kötetlen, laza hangvételű, inspiráló előadások, eszmecserék, kérdezz-felelek, evés-ivás, sörözés

Merülj el velünk a Microservice-ek gyakorlati világában!

Microservice architektúrák jelentősége az utóbbi években jelentősen megnőtt, a skálázhatóság, a karbantarthatóság és a gyorsabb fejlesztés érdekében. Az új fejlesztők bevonásánál tanulási görbe is megrövidül.
Hatalmas előnye, hogy programozási nyelvtől függetlenül használható. A filozófiája szerint nem egy nyelvhez kötődik, mi azonban most mégis megpróbáljuk megmutatni a nyelvi különbségeket, azok előnyeivel és hátrányaival együtt. 

Milyen programok várnak rád?

Meetupunkon arra kaphatsz választ, hogy milyen a Microservice architektúrákkal dolgozni a gyakorlatban.

Előadásunk során bemutatjuk hogyan tudtuk átalakítani a monolitikus rendszert microservices alapú alkalmazásokká. Végigvezetjük milyen típusú komponensekre daraboltuk a meglévő rendszert (BFF, publish subscribe és REST alapú szolgáltatások). Terítéken lesz a Kotlin nyelv és a spring keretrendszer bemutatása, továbbá Node.js és Go nyelvi képességének kihasználása nagyvállalati környezetben.

A szünet után egy eszmecserével folytatjuk az estét.
Szó fog esni arról is, hogy miért válasszuk az adott nyelvet egy problémának a megoldására, megvitatjuk mik szólnak mellette vagy ellene? További izgalmas témák várnak még Rátok.

 

Naptárbejegyzés

Korábbi eseményünk

Kubernetes meetup

Korábbi eseményünk

Kiberbiztonság meetup