Symposium 2016

Technológiával a fenntartható jövőnkért - T-Systems Magyarország Symposium 2016

- Ötödik alkalommal került megrendezésre az ICT iparág legnagyobb, egész napos rendezvénye, a T-Systems Symposium
- A jövő mobil infrastruktúrája az 5G-re épül: megkezdődött a felkészülés technológia oldalon az IoT korszakra
- Korszakváltás van a technológiában, amelyre a hazai nagyvállalatoknak is időben fel kell készülnie
- Smart city: Az Okosp@d ötletpályázat fiatal résztvevőit közös gondolkodásra hívja a T-Systems

A T-Systems Magyarország immáron ötödik alkalommal rendezte meg a hazai infokommunikációs szektor egyik legnagyobb konferenciáját, a Symposiumot. Az eseménynek otthont adó Budapest Kongresszusi Központba ezúttal is közel 2000 meghívott vendég látogatott el, akik a plenáris előadások, a nyolc tematikus szekció, valamint az innovatív kiállítás, a JövőTér mentén betekintést kaphattak az iparág legfontosabb trendjeibe, eredményeibe.

A Symposium délelőtti plenáris programjában felszólalt többek között Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért felelős államtitkár, Deutsch Tamás, Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Bernd Storck, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, valamint Neil Jacobstein, a Singularity University mesterséges intelligencia és robotika területének vezetője.

A plenáris előadások során Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: A digitális transzformáció nem fenyegetést, hanem elsősorban lehetőséget jelent Magyarország számára, és csak rajtunk áll, hogy a lépéskényszerből lépéselőnyt tudjunk kovácsolni. Ehhez a digitális készségek fejlesztése, a digitális edukáció mellett fontos a technológiai feltételek megteremtése is. Hozzátette: Magyarország csak akkor profitálhat a digitális átalakulásból, ha lépéseket tesz a digitális munkaerőhiány felszámolása érdekében és teret enged a legújabb innovációknak. Miközben a jelenleg már közel 98%-os kültéri lefedettséggel bíró 4G szolgáltatást a legkisebb településekre is elvisszük, a jövő infrastruktúrája már 5G-re épül, a Magyar Telekomnak pedig az a célja, hogy a szupergyors vezetékes infrastruktúra kiépítése mellett az 5G fejlesztések terén vezető szerepet töltsön be. Ehhez jó alapot jelent a tesztkörnyezet létrehozása, amely alapját képezheti egy formálódó 5G stratégiának. Christopher Mattheisen kiemelte: Ha az előrejelzéseknek* megfelelően 2022-ben 29 milliárd hálózatba kapcsolt készülék lesz ezen belül 18 milliárd a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódik majd, elengedhetetlen alapfeltétellé válik az 5G-vel megvalósuló gyorsaság és sávszélesség-bővülés.

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója előadásában úgy fogalmazott: a digitális transzformáció bár elsősorban informatika-vezérelt, korántsem csak az IT kérdéseket érinti, sőt az infokommunikáció az egyik legfontosabb eszköz a fenntartható üzleti fejlődésben. A korszakváltó technológiák diszruptív hatása egész iparágakat alapjaiban alakít át. Rékasi Tibor a Citi GPS egyik tanulmányára hivatkozva elmondta, a digitális szolgáltatók megjelenését követő tíz éven belül a hagyományos szereplők átlagosan 44%-os piacvesztéssel számolhatnak, ha nem kezdik el időben átalakítani folyamataikat. Ebben az átalakulási folyamatban a T-Systems partnere a hazai vállalatoknak, annak érdekében, hogy azok hatékonyabban, magasabb minőségben tudják munkájukat végezni. Ehhez olyan megoldások kellenek - technológiai és üzleti értelemben is -, amelyek integráltan kezelik a kihívásokat.

Az eseményen hirdették ki a T-Systems Okosp@d ötletpályázat eredményét. A győztest a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatóját, Horváth Dániel Bendegúzt Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese köszöntötte.
Az eredményhirdetésen elhangzott, a pályázókat további közös gondolkodásra hívja a T-Systems, annak érdekében, hogy a fiatalok bevonásával további felhasználóbarát, szerethető smart city megoldásokat dolgozzanak ki. Ezenkívül minden helyezett lehetőséget kap a Telekom-T-Systems Gyakornoki programban való részvételre is.

Jótékonysági aukció

Rékasi Tibor: Symposium 2016

Bánhegyi Zsófia: Symposium 2016

Az esemény helyszíne

Novotel Budapest Kongresszusi Központ, 1124 Budapest, Jagelló út 1-3.
1124 Budapest, Jagelló út 1-3. Kapcsolat