JÖVŐTÉR

Jövőtér Innovatív bemutatóterünkben, a JövőTérben interaktív szakmai bemutatókon keresztül ismerhetik meg vendégeink vállalatunk legújabb infokommunikációs megoldásait. Idén a dolgok internetére (Internet of Things – IoT) alapuló szolgáltatások mellett digitális városi portfóliónk újabb elemeiről, valamint a biztonságos IT-szolgáltatásainkról is átfogó képet kaphatnak meghívott vendégeink. Kiemelten foglalkozunk olyan iparágakkal, ahol az infokommunikációs fejlesztések nagy jövő előtt állnak, legyen szó egészségügyről, kereskedelemről, kommunikációról vagy éppen a pénzügyi szektorról. Külön standon mutatjuk be a Magyar Telekom legújabb, innovációra épülő termékeit, megoldásait.
 
Jövőtér Jövőtér
 

Kommunikáció (Mobility és Cloud)

A T-Systems szolgáltatások valamint a korszerű mobil kommunikációs eszközök, alkalmazások és kiegészítők együtt nyújtanak „First Class élményt” a vállalat vezetői és kiemelt felhasználói számára. Ezt az élményt élheti át az, aki meglátogatja a T-Symposium Jövőterének First Class standját, ahol kényelmes körülmények között „stewardess kollégáink” várják az érdeklődőket! A standon kipróbálhatóak a legkorszerűbb készülékek és kiegészítők, amelyek segítségével bemutatjuk azt a korlátlan kényelmet, biztonságot és hatékonyságot, amit azok élhetnek át, akik igénybe veszik a T-Systems First Class szolgáltatások által nyújtott lehetőségeket akár itthon, akár külföldön.

Smart City / Campus / Közlekedés

A digitális város projekt standjához látogatók megtekinthetik cégünk portfóliójának legjelentősebb elemeit: a közösségi közlekedés szolgáltatásait és termékeit (városi és távolsági viszonylatban is), továbbá olyan újdonságnak számító szolgáltatásokat, mint a mobiltárca vagy a biztonságos szórakozóhely koncepció. 
A standon egy igazi busz utasterében bemutatjuk a forgalomirányítási és az utastájékoztatási projektjeinkben alkalmazott fedélzeti eszközöket (On-board unit, fedélzeti utastájékoztató kijelzők), de az érdeklődők a közterületekre telepített jegy-és bérletértékesítési automaták, az intelligens utastájékoztató totemek és kültéri kijelzők működését is megismerhetik.

Pénzügy, Bank

A digitális ügyfélélmény egyre magasabb szintre emelése kulcsfontosságú a bankok és a biztosítók számára, nemcsak a jelenlegi ügyfelek megtartása és kiszolgálása miatt, hanem azért is, mert az újonnan felnövekvő generáció elvárása az „itt és most” gondolaton alapul.Mobil nélkül el sem tudják képzelni az életüket, az éter számukra egy természetes élettér, egyszerűen, néhány klikkel - mitöbb klikk nélkül, csak kimondva -  szeretnék megoldani a banki ügyeiket.  A pénzintézetek  szekció ebben az évben is ebbe banki digitális jövőbe hívja a látogatókat és többek között Virtuális bankár, Call Center megoldásokat, Integrált multichannel kommunikációt és Vandát, a hangvezérlés és beszéd felismerés alapú banki asszisztenst mutatjuk be. A 21. század ügyfelének nem a bankra, mint intézményre, hanem a mai bankok által nyújtott pénzügyi szolgáltatásokra van szüksége – halljuk gyakran. Látogatóinkat elkalauzoljuk t a magyar fintech megoldások világába is, választ keresünk arra, hogy milyen jogi és rendszer- integrációs kihívásokkal néznek szembe azok a bankok, amelyeket fintech megoldások beépítése foglalkoztat.

Kereskedelem és Média

Alapvető elképzelésünk volt, hogy a kiskereskedelmi stand egy a Telekom Product House-al közösen megtervezett és kialakított tér legyen. „T-Systems Smart Retail megoldások powered by Telekom Product House”.
Az kiskereskedelmi Jövőtér kialakításának fő koncepciója, hogy a helyszínen egy kiskereskedelmi egységet szeretnénk kialakítani. A standon különböző termékek lojalitás kártyával, illetve az azt kiváltó MobilTárca alkalmazással történő „megvásárlását” tennénk lehetővé, természetesen díjmentesen. A lojalitás kártyához a vendégek a welcome csomagban juthatnak hozzá és az alkalmazás letöltésével ezt a fizikai kártyát tudják a mobiltelefonjukkal helyettesíteni. A MobilTárca szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy a látogatók az alkalmazáson keresztül kuponokat kapjanak, amik további termékek hozzáférésére jogosítanak fel. Ezzel párhuzamosan a pontgyűjtő funkció kihasználásával bizonyos pontok összegyűjtésével ajándékot adunk.
A standon két monitor és egy laptop segítségével szeretnénk bemutatni a MotionLogic alkalmazást. A teljes novemberi hónapban mérni kívánjuk a Kongresszusi Központ környékét, hogy milyen mozgások történtek a környéken. Az egyik monitoron egy dashboard-al fogjuk az eredményeket interaktív módon megjeleníteni. A másik monitoron egy video film fog menni a szolgáltatásról.
Egy másik képernyő segítségével a menedzselt WiFi szolgáltatást tervezzük megjeleníteni. A teljes Kongresszusi Központ területére erre alkalmas WiFi routereket telepítünk, és a háromszögelés segítségével a konferencia időtartalma alatt követjük a látogatók mozgását. Egy saját fejlesztésű dasboard kerül ki a képernyőre, amin szintén interaktív módon láttatjuk az emberek mozgását.
Lehetőséget kívánunk nyújtani a horizontális termékek bemutatására is, így a kiskereskedelmi egységbe számlálós intelligens beléptető kaput tervezünk, illetve intelligens cola automata kihelyezését.
Az enteriőr kialakításában arra szeretnénk fektetni a hangsúlyt, hogy az összkép egy kicsit futurisztikus és jövőbe mutató bolt arculatát adja úgy, hogy benne legyen a fenntarthatóság és emberléptékűen ergonomikus legyen.

Egészségügy

A standon a T-Systems sokrétű medikai portfóliója mutatkozik be, amelyek innovatív módon segítik az egészségügyben dolgozók munkáját, hozzájárulva a betegek komfortérzetének növeléséhez. Küldetésünknek tekintjük, hogy olyan, a mai kor színvonalának megfelelő műszaki-technikai megoldásokat kínáljunk, amelyek egyben költséghatékony ellátást is biztosítanak.

WEbkönnyen

A Webkönnyen alkalmazás segítségével gyorsan és egyszerűen készíthető el egy vállalkozás saját, weboldala, vagy webshopja. A felhasználó a tematikus sablonokat kedve szerint rendezheti és alakíthatja át, sőt a későbbiekben is pillanatok alatt tud változtatni honlapja tartalmán. A csomag tartalmaz honlapkezelő felületet, saját domain áthozatalt vagy átirányítást, tárhely szolgáltatást. Saját facebook profil is létrehozható a vállalkozásnak. Többféle igényt az alap business és az emelt szintű Pro csomagok, vagy webshop szerkesztő csomagok közül.

IoT

Az Internet of Things, azaz a dolgok internete a közeljövőben igen komoly hatással lesz az egyéni felhasználók életére és a vállalatok működésére is. Az IoT újraoszthatja a szerepeket a piacon. Annak érdekében, hogy az egyes piaci szereplők az IoT világában meghatározóak tudjanak maradni, új képességeket kell elsajátítaniuk. Ezen új látásmódot és képességeket mutatjuk be az IoT standon.

Ipar
 
A standon interaktív módon próbálhatók ki az ipar szekció előadásaiban megjelenő innovatív, "Industrie 4.0 – ready" megoldások. A valódi papírmentességet megvalósító, teljes bizonyító erővel bíró digitális aláíró rendszert tableten, a gyártósoron használt "team tábla” szoftvert speciális ipari érintőképernyőn prezentáljuk. Bemutatjuk, hogy miként képes az Argumented Reality (AR) támogatni a gyártást és oktatást, egy OpSwat konzolon pedig betekintést nyerhetünk az ipari szintű modern vírusvédelem világába. Megismerhetjük még a kiemlten nagy mennyiségű adatok villámgyors és ténylegesen felhasználóbarát kezelését és kiértékelését biztosító,  piacvezetői Data discovery BI eszközt, a Qlik Sense Dashboard-ot.


Új székház

2018 második félévében új székházba költözik a Telekom és a T-Systems Magyarország. Az épület mind a fenntarthatósági, mind az ICT megoldások tekintetében a magyar élmezőnybe fog tartozni. Ennek, valamint futurisztikus megjelenésének, térkialakításának köszönhetően a „jövő munkahelyének” méltó hírvivője lesz. 
Az új székház majdnem egy kisvárosnyi ember munkahelye lesz, hiszen nagyságrendileg 4500 kolléga fog benne dolgozni, így már csak méretéből adódóan is szerves részét fogja képezni a IX. kerületnek és a fővárosnak egyaránt. 
A projekt egyedülálló apropót jelent a T-Systems Magyarország számára, hogy bemutassa, milyen high-tech megoldásokkal tudja egy nagyvállalat működését hatékonyabbá tenni, illetve, hogy tágabb értelemben véve egy városrészt milyen okos szolgáltatásokkal tehet élhetőbbé az ott lakó és dolgozó emberek számára, legyen szó okos mérésről, intelligens energia menedzsmentről vagy közvilágításról, e-parkolásról, okos kioszkokról és padokról, környezetmonitoringról, vagy akár közösségi közlekedés menedzsmentről. 


 

Platina fokozatú támogatónk

Cisco

Kiemelt technológiai támogatóink

HP

IBM

Arany fokozatú támogatóink

Avavy

Hitachi

Microsoft

Oracle

Otpbank

Samsung

SAS

ShiwaForce

Ezüst fokozatú támogatóink

Brother

Dell

Lenovo

Nokia

Együttműködő partnereink

SAP

VSQ

Média partnereink

inforádió

ITB

Origo