Szekciók a Symposiumon 2016-ban

A Symposium délutánján idén 8 tematikus szekcióban várjuk az érdeklődőket a T-Systems Magyarország és a partneri ökoszisztémájához kapcsolódó vállalatok szakértői előadásaival. Az egyes szekciók fókuszába idén azokat a megoldásokat helyezzük, amelyek meghatározzák egy-egy vállalat versenyképességét és működésének hatékonyságát, de bemutatjuk a jelen és a jövő leginkább meghatározó technológiai trendjeit is.

Egészségügy szekció

Beteg-karton. Hosszas gépbe pötyögés. Receptek. Beutalók. Röntgen képek. Leletek. Konzílium. Még több lelet. Zárójelentés. Kézzel írott anyagok, bizonylatok. Mindössze helyileg elérhető adatok – Csak lokálisra korlátozódó ellátás. 
Olyan szavak, melyekről mindenkinek tisztítószer szagú folyosókon való rostokolás, hosszú várakozások, bizonytalanság, idegesség és adott esetben kétes eredmények, néha kényelmetlen, újra és újra elvégzett vizsgálatok, majd ismételt sorban állás, vastag paksaméták a kézben jutnak az eszébe.
  Részletek

Ipar szekció

A szemünk előtt zajlik az autó és az autózás gyökeres átalakulása. Az iparágat jellemző úttörő innovációknak köszönhetően sorra jelennek meg a forradalmi megoldások a járműfejlesztés és gyártás (ipar 4.0), az autó és digitális nóvumok találkozásában (Önvezető elektromos autó) és az autóhasználati szokásokban (on-demand autózás, Uber). A Symposium ipar szekciójában a nemzetközi autósport egy jeles hazai képviselője segít betekintést nyújtani a versenysport és a már elengedhetetlen informatikai támogatás kulisszatitkaiba. Két, hazánkban komoly jelenléttel rendelkező autógyártó bemutatja válaszát a járműfejlesztési és használati trendek jelentette kihívásokra, bemutatja vízióját a közeljövő mindennapjainak autóhasználati szokásairól és az ezek kielégítéséhez szükséges új járműgyártási koncepciókról.  Részletek

Kereskedelem és média szekció

A kereskedelem és média szekcióban a piaci trendek és szakértői előadások mellett konkrét szolgáltatások mentén is bemutatjuk a T-Systems és a Telekom kompetenciáit. Az előadásokban így helyet kapnak a kültéri és beltéri ügyfélkövetési megoldások (Menedzselt WiFi, MotionLogic) amelyek hatékonyan járulnak hozzá ahhoz, hogy a piaci szereplők többet tudjanak meg a vevőikről, elemezni tudják szokásaikat, mozgásukat és demográfiai összetételüket, annak érdekében, hogy üzleti eredményüket javítani tudják, üzletmenetüket ésszerűsíthessék. Nem hagyjuk figyelmen kívül az ügyfelek, vevők számára kínált infokommunikációra épülő kényelmi szolgáltatásokat sem, melyeken keresztül növelhető a lojalitás és a vásárlókedv.  Részletek

Pénzintézetek szekció

A digitális ügyfélélmény egyre magasabb szintre emelése kulcsfontosságú a bankok és a biztosítók számára, nemcsak a jelenlegi ügyfelek megtartása és kiszolgálása miatt, hanem azért is, mert az újonnan felnövekvő generáció elvárása az „itt és most” gondolaton alapul. Mobil nélkül el sem tudják képzelni az életüket, az éter számukra egy természetes élettér, egyszerűen, néhány klikkel - mitöbb klikk nélkül, csak kimondva -  szeretnék megoldani a banki ügyeiket.  
  Részletek

Digitális város/Közlekedés szekció

A városok „okossá” alakulása, alakítása alapvető, a lakosok számára is érzékelhető infrastrukturális változásokkal jár. Javul az életminőség, bővülnek és fejlődnek az igénybe vehető szolgáltatások. 
Ez az alapgondolat áll a digitális városi  fejlesztések hátterében, és a digitális város/közlekedés szekciónk is az ezekkel összefüggő kérdéseket veszi gorcső alá.  A szekció előadói bemutatják a fejlesztések hátterében álló integrációs csomóponti elemet, a Városi Alaprendszert .  Részletek

Államigazgatás, nagyvállalatok, oktatás szekció

A gőzgépek majd az elektromosság megjelenése óta semmi sem változtatta meg annyira az emberek hétköznapi életét mint az informatika.  Ahogy az informatika egyre mélyebben ágyazódik bele a mindennapjainkba, úgy egyre újabb és újabb lehetőségek, megoldások és iparágak jelennek meg, melyek a megszokottól gyökeresen új megoldásokat nyújtanak cserébe viszont régitől eltérő szemléletmódot követelnek meg.
  Részletek

Agrárium és vidékfejlesztés szekció

„Gazdálkodj okosan” – avagy hogyan forgatja fel alapjaiban az IKT a mezőgazdasági ágazatot?
Már-már elcsépelt alaptézis az, hogy az infokommunikációs technológiák minden iparágba beférkőztek és ez a trend egyre csak fokozódik. A mezőgazdaság talán az egyik leginkább „hagyománytisztelő” ágazat, de a szakértők szerint vitathatatlan tény, hogy a területalapú támogatások csökkentésével az agrár-szektor valamennyi szereplőjének szigorúan farkasszemet kell néznie, és  a hatékonyság növelésében az IKT-nak nagy szerep fog jutni.  Részletek

Innováció szekció 2016

Jövőnk záloga az innováció. Rohamosan változó világunk egyszerre jelent kihívásokat és lehetőségeket mindennapjaink számára. Változnak a fogyasztók szükségletei és elvárásai, változnak a versenytársak, a technológiák, változik a szabályozási környezet, a növekvő globális és dinamikus piac. Új trendek mentén, újfajta üzleti ökoszisztéma körvonalazódik. Korunkban az innovációhoz kapcsolódó legfontosabb kérdés már nem az, hogy szükség van-e rá, sokkal inkább az, hogy miként lehet innoválni abban a folyamatosan változó közegben, ahol a szektorok állandóan megújuló kihívásokkal néznek szembe. A sikeres innováció a lehetőségek kiváló azonosítását, a kockázat megfelelő kezelését jelenti és egyre intenzívebb kapcsolatban van a pénzügyi teljesítménnyel.
  Részletek

Naptárbejegyzés

Rékasi Tibor: Symposium 2016

Kaszás Zoltán: Symposium 2016

Az esemény helyszíne

Novotel Budapest Kongresszusi Központ, 1124 Budapest, Jagelló út 1-3.
1124 Budapest, Jagelló út 1-3. Kapcsolat