Symposium borászat - A Kreinbacher Birtok
A Kreinbacher Birtok célja, hogy a somlói terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel.
A Kreinbacher Birtok célja, hogy a somlói terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a furmint, a juhfark, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is dolgoznak. Furmint alapú pezsgőiket Méthode Traditionnelle módszerrel, legalább 22-36 hónap érleléssel készítik a champagne-i pincemester, Christian Forget közreműködésével. A Somló hegy lábánál borbár és bistro, egyedi kialakítású szobák és borprogramok várják a vendégeket, mint a pezsgőkészítést bemutató birtoklátogatás és kóstoló.
A Kreinbacher Birtok organikusan műveli szőlőit, a természettel és fenntarthatósággal összhangban a talaj és a szőlőtőkék természetes védekezőkészségét erősíti. Dűlőiken kizárólag szerves eredetű, nem felszívódó szereket használ, hogy szüretkor egészséges fürtök kerüljenek a feldolgozóba. A technológia innentől kap fontos szerepet, a kíméletes, egészfürtös préselés vagy az irányított erjesztéshez szükséges hőmérsékletszabályozott tartályok nemcsak a kifogástalan minőséget, de a stílus kialakítását is segítik. A pezsgőkészítésnél minden apró mozzanatnak jelentősége van, ezért fontos a champagne-i prés, az érlelő terek temperálása vagy a degorzsálást, likőrözést végző precíz gépsorok.
Vissza