Szekciók a Symposiumon 2014-ben

A Symposium délutánján idén 12 tematikus szekcióban a T-Systems Magyarország, a partneri ökoszisztémájához kapcsolódó vállalatok szakértői és ügyfelek előadásaival várjuk az érdeklődőket. Az egyes szekciók fókuszába idén azokat a megoldásokat helyezzük, amelyek meghatározzák egy-egy vállalat versenyképességét és működésének hatékonyságát, de bemutatjuk a T-Systems Magyarország és partnerei által elért technológiai eredményeket is az egyes megatrendek fényében.
Tudjon meg Ön is többet szekcióinkról! 

Felhő szekció

Évek óta meghatározza az infokommunikációs szektort a külső számítástechnikai erőforrások igénybevétele – vagyis a cloud computing. A kezdeti hype ma már technológiai és üzleti szempontból is diverzifikációra késztette az iparág szereplőit és a felhasználók is tudatosabban közelítik meg a témát. A Symposium felhőszekciója a legfontosabb tapasztalatokat kívánja felszínre hozni; a T-Systems Magyarország szakértői mellett a partnerek és ügyfelek is beszámolnak a felhőhöz kapcsolódó tapasztalataikról.
 
Interjú Lesku Gergellyel, a felhő szekció vezetőjével
 
Van valódi tartalom a felhő kifejezés mögött, érdemes ezzel a témával ma még foglalkozni?
A felhő ma már kézzelfoghatóvá vált szerintem minden számítógép-, vagy okostelefon használó számára. Jól tudjuk, hogy bár a felhő csak egy összefoglaló név, az adattárolásban vagy például a csoportmunka-alkalmazásokban már milliárdnyi ember tanulja nap, mint nap, hogy hogyan érdemes használni.  A felhő ma már nem egy kitérő út, hanem igazi főútvonal.
A magyar piac a világtrendeket kis lemaradással követő jellege miatt hazánkban éppen most van igazán értelme e területtel foglalkozni, két jelentős előny miatt. Először is a nálunk nagyobb nemzetgazdaságokban kipróbált, esetleg tévútnak bizonyult fejlesztések kikerülésével sokkal kisebb kockázatot kell vállalni, így a megtérülés lényegesen kiszámíthatóbb. Másodszor az ügyfelek ma már a szolgáltatók és megoldások szintjén is igazi versenyt találnak a piacon, ami egészséges racionalitásra ösztönzi a szolgáltatókat, és ez szintén a megtérülésre van pozitív hatással.
Mit „tanulhat” egy ICT-szakértő, ha ellátogat a Symposium cloud szekciójába?
Amellett, hogy igen pörgős, tartalmas bemutatók lesznek, először is fontos, hogy minden előadáson valós tapasztalatokat mutatnak be előadóink, olyan összetett projektekből, amelyek ritkán kerülnek szakemberek kezébe. Így a sokat emlegetett „legjobb gyakorlatok” kialakulásának valós okait vesszük sorra. Előadásaink mindvégig a szolgáltatás-szemléletű informatika jegyében fogalmazódnak majd meg, így a fizikai elhelyezéstől az üzleti alkalmazás bevezetéséig – sőt üzleti tanácsadásig – minden terület szakértője hozzáteszi az adott réteg kritikus tényezőit, hogy átlátható legyen mi minden – sokszor apróság - kell a nap végén az elégedett üzleti felhasználóhoz.
Miért érdekes egy üzleti vezető, vagy szakértő számára a szekció?
Olyan kérdésekre keressük a válaszokat ebben a szekcióban is, amelyek megalapozott döntésekhez segíthetik hozzá az üzleti vezetőket. Miből tart igénybe venni egyet a „neten” vagy éppen felépíteni egy privát rendszert? Megérett már az ERP rendszerekre is a technológia? Megéri már így használni?Milyen biztonsági kockázatokkal kell szembenézni és hogyan? Honnan tudhatom, hogy mi történik a tőlem távoli helyszínen futó rendszereim üzemeltetése közben? És még sorolhatnám a kérdéseket…
 

Vissza

Symposium 2014 mobilapplikáció


       ANDROID                            iOS

Támogató partnereink

Gyémánt fokozatú támogatónk

Cisco

Kiemelt technológiai támogatónk

HP

Arany fokozatú támogatóink

Alcatel

Avaya

Avnet

BlackBerry

IBM

Microsoft

Oracle

SAS

Kiemelt nemzetközi partner

SAP

Ezüst fokozatú támogatóink

Dell

EMC

McAffe

Toshiba

Szakmai együttműködő partnereink

Szakmai együttműködő partnerünk

IDC

Együttműködő partnereink

Együttműködő partnereink

MobileIron

servicenow

Média partnereink

Média partnereink

Figyelő

ITBusiness

napi gazdaság

Origo

Portfolio.hu