Szekciók a Symposiumon 2014-ben

A Symposium délutánján idén 12 tematikus szekcióban a T-Systems Magyarország, a partneri ökoszisztémájához kapcsolódó vállalatok szakértői és ügyfelek előadásaival várjuk az érdeklődőket. Az egyes szekciók fókuszába idén azokat a megoldásokat helyezzük, amelyek meghatározzák egy-egy vállalat versenyképességét és működésének hatékonyságát, de bemutatjuk a T-Systems Magyarország és partnerei által elért technológiai eredményeket is az egyes megatrendek fényében.
Tudjon meg Ön is többet szekcióinkról! 

Kommunikáció és mobilitás szekció

A nagyvállalatok versenyképességére jelentős hatással van a munkatársak és az egyes csapatok közötti kommunikáció minősége, gyorsasága és a mobilitásban rejlő előnyök kihasználásának képessége. Szekciónkban mindennek technológiai feltételeit, a megoldásokban rejtező lehetőségeket járják körül előadóink.

Interjú Mohácsi László ágazatigazgatóval (Kommunikációs megoldások)
Milyen technológiai trendeket tapasztal a kommunikációs technológiák területén és mit gondol: mit hoz a jövő?

A nagyvállalatok versenyképességére jelentős hatással van a kommunikációjuk minősége, hetékonysága, azoknak a lehetőségeknek a kiaknázása, amelyek lehetővé teszik csapatok és csapattagok együttműködését egy megvalósítandó cél elérése érdekében. Ma a kommunikáció és a mobilitás erősen összekapcsolódó fogalmak. Iparági vélemény  ‒ és ezzel én is teljes mértékben egyetértek ‒, hogy a jelen és a közeljövő legerősebb trendje ebben témakörben a mobilitás. Ez az, ami leginkább meghatározza egy nagyvállalat kommunikációs képességét, annak gyorsaságát és ezáltal jelentős hatással van a vállalatról kialakított külső képre is.
Ugyanakkor a technológia, ami a kommunikációt és a mobilitást lehetővé teszi, folyamatosan fejlődik. Piacvezető szolgáltatóként testközelből látjuk az okos telefonok és a kapcsolódó mobil adat szolgáltatások dinamikus terjedését Magyarországon, valamint az adat- és videoforgalom évi 30% feletti növekedését. Gondolták volna, hogy a nemzetközi hang kommunikáció közel 60%-kal nőtt egy év alatt?
Az okos eszközök terjedésével előtérbe kerül a mobil biztonság kérdése, de ezzel párhuzamosan egy új tendenciát látunk kibontakozni: az okos eszközök közti kommunikáció terjedését. A világon működő sok milliárd eszköz hálózatba kapcsolódása új távlatokat nyit, új működési modelleket és szolgáltatási lehetőségeket jelent majd a vállalatok számára.
 
Hogyan építi be egy nagyvállalat a mindennapos működésébe a legújabb kommunikációs technológiákat?

Azt már megszoktuk, hogy mindig elérhetőek vagyunk. Ezzel együtt sok olyan lehetőség van még a vállalaton belüli és az ügyfeleinkkel való együttműködés fejlesztésében, amihez ma már rendelkezésre áll a technológia, de ezek elterjedése különböző okok miatt még nem elég dinamikus. Ennek több oka közül kiemelném, hogy a cégeknek nincs elég idejük a korábban jól működő kommunikációs vállalati folyamatokat felülvizsgálni. Más szóval úgy működünk, ahogy megszoktuk.
A technológia trendek hatására a vállalatok igényei is változnak. A kommunikációra már nem úgy tekintenek, mint szükséges dologra, hanem úgy, mint üzleti folyamatokat támogató megoldások halmazára, amely egyre meghatározóbb elemévé vált a versenyképességnek is. Gondoljunk csak bele: ha két termék vagy szolgáltatás tudásban, árban, minőségben megegyezik, akkor melyiket fogja választani a vevő? Azt, amelyik könnyebben, gyorsabban elérhető és amelyről egyszerűbben és több információhoz jut hozzá. Nincs ez máshogy a cégen belüli működéssel sem. A sikeres üzlet sok és összetett információt kíván és az információk szervezett megosztása, elérése, tárolása kulcsfontosságú a vállalati működési folyamatban. Hiszek benne, hogy azok a vállalatok, akik ezt jól csinálják, sikeresebbek tudnak lenni a versenytársaiknál.
A kihívások megoldására nagyon gyakran már létezik technikai megoldás, amelyeket megfelelően beépítve üzleti folyamatainkba valós esélyünk van egy költséghatékonyabb vállalati működés elérésére. Ugyanakkor elsősorban nem a technológiák műszaki részleteiben rejlik a lehetőség, még ha azok nagymértékben képesek is támogatni sikerességünket. Kiemelkedően fontos az adott kommunikációs megoldás üzleti folyamatokba való, megfelelő beillesztése annak érdekében, hogy a vállalat dolgozóinak és a vállalat ügyfeleinek egyaránt hasznára legyen az új kommunikációs lehetőség.
 
Hogyan alakul a Symposium 2014 Kommunikáció és mobilitás szekciójának programja?

A kommunikáció és az ezt kiszolgáló telekommunikáció egy technológia-igényes iparág, ezért a szekció programjában helyet kapott folyamatban lévő telekommunikációs hálózati fejlesztéseink bemutatása. Az ezt követő előadások nagy része a vállalati kommunikáció legfontosabb területeit járja körbe: a vállalati mobil kommunikációt, a kommunikációt hatékonyabbá és biztonságosabbá tevő fejlesztéseinket, valamint a vállalat és az ügyfele közti kapcsolatok „megszemélyesítésének” lehetőségeit.
A programból természetesen a T-Systems Magyarországtól jól megszokott innovatív gondolkodás se maradhat ki: két olyan technológiát szeretnénk Önöknek bemutatni, amelyek már léteznek, és elterjedésüket a közeljövőben várjuk. Az egyik előadásban a gépek közti (M2M) kommunikációra szeretnénk egy konkrét iparági példán keresztül bemutatni, míg a másik előadásban a kollégák, ügyfelek és a partnerek felé célzott, video alapú kommunikációt lehetővé tevő DMS megoldásról fogunk beszélni.
Joggal kérdezhetik, hogy mindezekből nálunk a mi vállalatunknál melyik használható? Hogyan tudjuk ezt eldönteni, milyen segítséget kapunk ennek a kérdésnek a megválaszolásában? Ki fogunk térni az előadásokban ennek a megválaszolására, most elöljáróban csak annyit, hogy érdekeink azonosak, közös célok elérésén dolgozunk. A T-Systems Magyarország Zrt-n belül egy dedikált ágazat foglalkozik a kommunikációs megoldásokkal. Ez egyrészt üzlet, másrészt hisszük hogy ezen a területen Önökkel  - ügyfeleinkkel és partnereinkkel - közösen hasznos értékeket tudunk teremteni.
 
 

Vissza

Symposium 2014 mobilapplikáció


       ANDROID                            iOS

Támogató partnereink

Gyémánt fokozatú támogatónk

Cisco

Kiemelt technológiai támogatónk

HP

Arany fokozatú támogatóink

Alcatel

Avaya

Avnet

BlackBerry

IBM

Microsoft

Oracle

SAS

Kiemelt nemzetközi partner

SAP

Ezüst fokozatú támogatóink

Dell

EMC

McAffe

Toshiba

Szakmai együttműködő partnereink

Szakmai együttműködő partnerünk

IDC

Együttműködő partnereink

Együttműködő partnereink

MobileIron

servicenow

Média partnereink

Média partnereink

Figyelő

ITBusiness

napi gazdaság

Origo

Portfolio.hu