Mások a világaink. Mégis értjük egymást.

Partneri együttműködés az Autistic Art Alapítvánnyal

A Magyar Telekomnál szívügyünk a fenntarthatóság, ezért kiemelt figyelmet fordítunk a fogyatékossággal élőkre, a hozzájuk kapcsolódó felelősségvállalás elmélyítésére. Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként élen szeretnénk járni és példát kívánunk mutatni a társadalom hátrányos helyzetben lévő csoportjainak támogatásában és társadalmi elfogadtatásában.

Hazánk vezető infokommunikációs vállalatként a kommunikációs nehézségekkel küzdő autizmussal élőknek szeretnénk segíteni: a fellelhető tudásra és technológiai lehetőségekre építve szeretnénk tenni értük, akik számára a kommunikáció akadályt jelent a hétköznapok során. Az általunk nyújtott szolgáltatásokkal és a rendelkezésünkre álló eszközökkel látványosan tudunk javítani a helyzeten: mert az infokommunikáció összeköt és akadálymentesít.

Ezért 2016 tavaszán a Telekom partneri együttműködésre lépett az Autistic Art Alapítvánnyal.
Az év során több területen működtünk együtt az autizmussal élők ügyének felkarolásában: pénzügyi és technikai támogatást nyújtottunk, részt vállaltunk a társadalmi érzékenyítésben a Telekom által támogatott országos elérésű tv csatornákon sugárzott edukációs tartalmakon keresztül, valamint kifejezett figyelmet fordítunk a munkatársi bevonásra is, így kiállítást, családi alkotónapot, karitatív csapatépítést  szerveztünk számukra, valamint a 2016-os T-Systems Symposium keretében online jótékonysági aukciót szervezünk számukra, amely reméljük, hogy Önök, a Symposium résztvevőinek körében is pozitív fogadtatásban részesül.
 

Az Autistic Art Alapítványról

Az Autistic Art (korábban Mosoly Otthon) Alapítvány missziója, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsa. A nonprofit szervezet kiállítások, aukciók szervezésével és dizájntermékek értékesítésével támogat 11 autistáknak kialakított lakóotthont országszerte. Mindezek mellett, az országban egyedül az Autistic Art Művészeti Program biztosít művészeti foglalkozásokat kortárs művészeti szemlélettel, mely az autista személyek belső világának bemutatását és saját vizuális eszközrendszerük megerősítését támogatja. A művészeti foglalkozásokon születő rajzokat, alkotásokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatják be, valamint a kiemelkedő grafikák megjelennek az Autistic Art design divatmárka termékein: sálain, noteszein, pulóverein, boros címkéken és kézműves csokoládé valamint bonbon válogatásokon.
www.autisticart.hu
shop.autisticart.hu
 

Az online jótékonysági aukcióról

Az Autistic Art Alapítvány 2008 óta folytat klasszikus jótékonysági árveréseket az autista lakóotthonok javára Virág Judit vezetésével. Ez az első alkalom, amikor online licitben kerülnek a felkínált tételek kalapács alá. A tárgyak nagy része egyedi tétel, aki elviszi a végső licitet, az amellett, hogy egy jó ügyet támogat, még egy különleges és magas minőségű ajándékkal is gazdagabb lehet.

Az alapítvány az online jótékonysági aukció bevételét az autista fiatalemberek számára létrehozott Autistic Art Művészeti Programra fordítja.
 

Az aukció menetéről

Mobilalkalmazás
1. Keress meg az Online aukció menüpontot a Symposium mobilalkalmazásban.
2. Jelentkezzem be az alkalmazásban, a Bejelentkezési információkat tartalmazó levélben található személyes QR kódja, vagy a nyakpántján található QR kódja segítségével.
3. Válassza ki az alkotást, amelyre licitálni szeretne.
4. Kattintson a licitálás gombra.
5. Kövesse a kijelzőn található utasításokat (az alkalmazás jelzi, amennyiben az adott termék licitjét Ön vezeti.)

RFID nyakpánt
1. Érintse a nyakpántját a kiválasztott alkotás RFID olvasójához.
2. A kártyaolvasó elvégzi a licitálást az Ön adataival és a tárgyak melletti kijelzőn megjeleníti az új értéket.
3. Amennyiben bejelentkezett a mobilalkalmazásba, a licitálás eredményét azon keresztül is követheti.

A jótékonysági árverés 17:00 órakor zárul.
A szervezők december 6-ig felveszik a kapcsolatot a nyertes licitálókkal, hogy egyeztessenek a további lépésekről (pl. a nyertes licitösszeg kiegyenlítése, a liciten elnyert Autistic Art termék átvétele).

Az árverésre bocsátott alkotásokról és az árverés aktuális állásáról ezen a linken tájékozódhat.
 

Az esemény helyszíne

Novotel Budapest Kongresszusi Központ, 1124 Budapest, Jagelló út 1-3.
1124 Budapest, Jagelló út 1-3. Kapcsolat

Naptárbejegyzés