Szekciók a Symposiumon 2016-ban

A Symposium délutánján idén 8 tematikus szekcióban várjuk az érdeklődőket a T-Systems Magyarország és a partneri ökoszisztémájához kapcsolódó vállalatok szakértői előadásaival. Az egyes szekciók fókuszába idén azokat a megoldásokat helyezzük, amelyek meghatározzák egy-egy vállalat versenyképességét és működésének hatékonyságát, de bemutatjuk a jelen és a jövő leginkább meghatározó technológiai trendjeit is.

Digitális város/Közlekedés szekció

A városok „okossá” alakulása, alakítása alapvető, a lakosok számára is érzékelhető infrastrukturális változásokkal jár. Javul az életminőség, bővülnek és fejlődnek az igénybe vehető szolgáltatások. 
Ez az alapgondolat áll a digitális városi  fejlesztések hátterében, és a digitális város/közlekedés szekciónk is az ezekkel összefüggő kérdéseket veszi gorcső alá.  A szekció előadói bemutatják a fejlesztések hátterében álló integrációs csomóponti elemet, a Városi Alaprendszert . 

Az alaprendszer egységes egésszé, központilag adminisztrálhatóvá, egyszerűen lekérdezhetővé teszi azokat a vertikumokat - legyen szó akár intelligens közvilágításról, közlekedésről, smart kiosk-okról, vagy városi smart adatpiacról, városkártya funkciókról, amelyekkel a polgárok a mindennapjaikban találkozhatnak, és amitől a város kézzelfogható módon is „okossá” válik.
A szekcióban helyet kap a Városüzemeltetési rendszer, valamint az erre épülő irányító központ bemutatása is. A város életében meghatározó jelentősége van a fenntarthatóság, élhetőség fogalmának, ezért szekciónk sem kerüli meg a témakört. Szakértői kollégáink bemutatják, hogy az intelligens energia menedzsment rendszeren keresztül, az ezzel összekapcsolt, megújuló energiát hasznosító, tároló rendszerekkel, valamint új, energiatakarékos fogyasztókkal kombinálva drasztikus eredményeket érhetünk el a költséghatékonyság, fenntarthatóság vonatkozásában. Egy város nem tud „okossá” válni úgy, hogy nem törekszik egyúttal „zölddé” is válni, és ez visszahat a város lakosság megtartó és befektető-vonzó képességére egyaránt. Tartson velünk és ismerje meg közelebbről a digitális városokat!

Vissza

Naptárbejegyzés

Rékasi Tibor: Symposium 2016

Kaszás Zoltán: Symposium 2016

Az esemény helyszíne

Novotel Budapest Kongresszusi Központ, 1124 Budapest, Jagelló út 1-3.
1124 Budapest, Jagelló út 1-3. Kapcsolat