Szekciók a Symposiumon 2016-ban

A Symposium délutánján idén 8 tematikus szekcióban várjuk az érdeklődőket a T-Systems Magyarország és a partneri ökoszisztémájához kapcsolódó vállalatok szakértői előadásaival. Az egyes szekciók fókuszába idén azokat a megoldásokat helyezzük, amelyek meghatározzák egy-egy vállalat versenyképességét és működésének hatékonyságát, de bemutatjuk a jelen és a jövő leginkább meghatározó technológiai trendjeit is.

Egészségügy szekció

Beteg-karton. Hosszas gépbe pötyögés. Receptek. Beutalók. Röntgen képek. Leletek. Konzílium. Még több lelet. Zárójelentés. Kézzel írott anyagok, bizonylatok. Mindössze helyileg elérhető adatok – Csak lokálisra korlátozódó ellátás. 
Olyan szavak, melyekről mindenkinek tisztítószer szagú folyosókon való rostokolás, hosszú várakozások, bizonytalanság, idegesség és adott esetben kétes eredmények, néha kényelmetlen, újra és újra elvégzett vizsgálatok, majd ismételt sorban állás, vastag paksaméták a kézben jutnak az eszébe.
 


Ez a múlt, de valójában ez még nagyrészt a jelen is. 
Ezekben a napokban, hetekben, hónapokban komoly paradigmaváltás és transzformáció készülődik az egészségügyben.
Electronic Health Record (EHR). Elektronikus recept. Elektronikus beutaló. Digitális képtovábbítás. Távkonzílium. Újgenerációs Kórház-informatikai (HIS) rendszerek. Big Data a népegészségügyben.
Ez már a nem is oly távoli jövő!
A Symposium egészségügyi szekciója azt kívánja bemutatni, hogy a jelenlegi helyzetből az infokomunnikációs vívmányok alkalmazásával, az egészségügy digitalizálásával rövid és közép-hosszú távon az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), illetve az újgenerációs kórház-informatikai (HIS) rendszerek bevezetésével, az ezek által megnyíló lehetőségek kiaknázásával, hová juthatunk majd el. Melyek azok az előremutató trendek, amelyek ezt az utat erősítik hosszú távon? A szekció programjának célja továbbá a digitalizálódó egészségügy társadalmi előnyeinek és üzleti konzekvenciáinak felvázolása is. 
Tartson velünk ezen az izgalmas utazáson!

Vissza

Naptárbejegyzés

Rékasi Tibor: Symposium 2016

Kaszás Zoltán: Symposium 2016

Az esemény helyszíne

Novotel Budapest Kongresszusi Központ, 1124 Budapest, Jagelló út 1-3.
1124 Budapest, Jagelló út 1-3. Kapcsolat