ZÖLD ÚTONÉlen járunk a fenntarthatóságban is!


A Magyar Telekom Csoport fenntarthatósági tevékenységének fontos eleme, hogy minél több emberrel ismertesse meg a felelős gondolkodás jelentőségét. A fenntarthatósággal összefüggő tevékenységek összefogására hozta létre társaságunk hello holnap! kezdeményezést.

A hello holnap! magában foglalja a környezet – társadalom - gazdaság hármas egységét 
és rendszerét, valljuk, hogy felelős nagyvállalatként mindegyikkel van dolgunk. Ez nemcsak a vállalatcsoport hosszú távú sikerét rejti magában, hanem a régióban betöltött szerepén, valamint a szolgáltatásain keresztül a mindhárom területen pozitív hatással bír. Stratégiánk részét képezi, hogy ambiciózus célokkal, jó gyakorlatokkal és erőteljes kommunikációval közvetítsük fenntarthatósági elkötelezettségünket.

Ennek érdekében a T-Systems Magyarország az országban elsőként célul tűzte ki a teljes vállalat karbonsemlegesítését, vagyis a cég károsanyag-kibocsátásának megváltását az önkéntes kibocsátás-csökkentési (úgynevezett kiotói) egységek vásárlása révén.

A T-Systems Magyarország 2014-ben kiotói egységek vásárlásával semlegesített 14 285 tonna szén-dioxidot, amelybe beletartozik a vállalat által kezelt adatközpontok teljes energiafelhasználásából származó kibocsátás is. Ez a mennyiség megegyezik közel 7000 autó vagy 1000 háztartás éves kibocsátásával. Ezzel a T-Systems Magyarország a vezető ICT-szolgáltatók között elsőként vált karbonsemleges vállalattá. A kiotói egységek vásárlásával a cég olyan klímavédelmi projektet támogatott, mely aktívan hozzájárul azon globális célok eléréséhez, amelyek fenntarthatóbb és zöldebb jövőt biztosítanak mindannyiunk számára.

2015-ben a Telekom Csoport további lépéseket tesz annak érdekében, hogy a vállalatcsoport fenntarthatósági stratégiájával és az Európai Uniós irányelvekkel összhangban csökkentse károsanyag-kibocsátását. A társaság mindennapjaiban elkötelezetten, proaktívan és átlátható módon tesz azért, hogy a fenntarthatóság identitásának részévé váljon.

 

Symposium 2015 összefoglaló videó

Az esemény helyszíne

Novotel Budapest Kongresszusi Központ, 1124 Budapest, Jagelló út 1-3.
1124 Budapest, Jagelló út 1-3. Kapcsolat

Programok

Tekintse meg a részletes programot