Szekciók a Symposiumon 2015-ben

A Symposium délutánján idén 10 tematikus szekcióban várjuk az érdeklődőket a T-Systems Magyarország és a partneri ökoszisztémájához kapcsolódó vállalatok szakértői előadásaival. Az egyes szekciók fókuszába idén azokat a megoldásokat helyezzük, amelyek meghatározzák egy-egy vállalat versenyképességét és működésének hatékonyságát, de bemutatjuk a jelen és a jövő leginkább meghatározó technológiai trendjeit is.

Felügyelt és biztonságos szekció

Megoszlanak a tapasztalatok, hogy a vállalatok egy-egy üzemeltetési vagy biztonsági problémával mikor fordulnak IT szolgáltatójukhoz.
Ön melyik csoportba tartozik? Aki időben értesül az eseményekről, vagy aki utólag sem tud egy incidensről? Aki kiszámolta már, mennyi veszteséget okozhat egy félnapos leállás, vagy aki már el is szenvedte azt? Aki már az üzleti igények megfogalmazásakor gondol a szolgáltatás folyamatosságára, vagy aki a felügyeletet és a biztonságot fölösleges tehernek tartja? Aki tisztában van a kockázatokkal, vagy aki inkább a szerencséjében bízik?

  Részletek

Pénzintézetek szekció

A Pénzintézetek Üzletág szekciójában egy virtuális bankfiókban mutatjuk be, hogy XXI. századi technológiák hogyan válthatják és egészíthetik ki a mai hagyományos ügyfél kiszolgálási és banki működési folyamatokat. Választ adunk arra is, innovációs és transzformációs partnerként milyen digitális megoldásokkal támogathatja T-Systems Magyarország a pénzintézeteket egy gyorsabb, hatékonyabb ügyfél-központú kiszolgálási és működési modell megvalósításában.
  Részletek

Egészségügyi szekció

Az egészségügyi ágazat európaszerte egyik legfontosabb stratégiai kihívása az egészségügyi információs rendszerek közötti átjárhatóság, interoperabilitás, együttműködő képesség megteremtése. Emellett figyelembe kell venni a keletkező egészségügyi és gazdaságossági adatok minél nagyobb felhasználhatóságán túl, a maximális informatikai biztonságot is. Az egészségügyi szekciónkban olyan központi és helyi informatikai megoldásokat és jövőbemutató lehetőségeket, eszközöket mutatunk be, amelyek az egészségügyi ágazat összes szereplője összekapcsolódásával javítja az egészségügyi ellátás hatékonyságát, minőségét, és segítségükkel jelentős költségmegtakarítás érhető el.
  Részletek

Next Generation BI szekció

Az infokommunikációs technológia rohamléptekben fejlődik. Ennek egy része nyilvánvaló a hétköznapi ember számára is, hiszen például egyre okosabb a telefonja, és napi feladata végzése vagy szórakozás közben egyre nagyobb mértékben támaszkodik digitális csatornákra. A fejlődés más aspektusai kevésbé láthatóak közvetlenül, többnyire nagyvállalatok, intézmények szakemberei foglalkoznak velük, közvetve azonban mindannyian részesülünk az eredményeikből. Gondoljunk bele például, hogy a közösségi tereken népszerű megosztásoknak mi lenne a következménye a hétköznapi fogyasztó számára, ha nem lennének okos algoritmusok a háttérben, amelyek szűrni, osztályozni tudják ezt az információrengeteget. Részletek

Digitális város szekció

Már a tavalyi Symposiumon óriási érdeklődés mutatkozott a városok életét gördülékenyebbé, hatékonyabbá tévő digitális megoldások iránt. Azóta elkészültek a városok településfejlesztési stratégiái és megnyíltak az új uniós finanszírozási ciklus forrásai.
A T-Systems Magyarország széleskörű kutatással térképezte fel  a témával kapcsolatos városi igényeket, elképzeléseket. Digitális város szekciónkban ezeket vetjük össze a lehetőségekkel, a forrásokkal és természetesen ízelítőt adunk Digitális város portfoliónk fejlődéséből. Részletek

Mobilitás és kommunikáció

Ahogy kommunikációnk egyre inkább mobillá válik, úgy társulnak hozzá komoly elvárások: a kommunikációs platformok legyenek könnyen használhatóak, újszerűek, gyorsak, biztonságosak. Támogassák a munkatársakkal, partnerekkel való együttműködést, és lehetőség szerint ne legyenek erősen platformhoz kötött megoldások. Míg két évtizede a nagygépes rendszerekről a PC világ felé, majd egy évtizede a PC kilensekből az Internet világába vándoroltak az üzleti funkcionalitások, napjaink kihívása a robbanásszerűen megnőtt mobil eszközök piacának üzleti és nem üzleti szegmens számára történő biztonságos és hatékony használatbavétele. Ennek hívószavai a biztonság, hatékonyság, kezelhetőség, újszerűség.

  Részletek

Felhő szekció

A privát és a publikus felhő, valamint a saját infrastruktúra igénye közötti dilemma feloldhatatlannak tűnt néhány éve, amelyre a megoldást a hibrid felhő jelenti. 
Első kézből származó vállalati ügyféltapasztalatok mentén elsősorban azt vizsgáljuk szekciónkban, milyen problémákat és kérdéseket kell megfontolnunk, amikor a felhő-alapú rendszereket értékeljük. Kitérünk arra is, hogyan alkalmazza a közszféra a felhőt, melyek a legújabb pályázati lehetőségek a felhőhasználat támogatására. Mi működik és mi nem a felhő területén, mi lesz a jövő útja, melyek a lehetséges előnyök és buktatók? Mindezekre a kérdésekre válaszokat adnak szekciónk előadói. Részletek

M2M, IOT szekció

Elemzők szerint az Internet of Things  gyökeresen megváltoztatja világunkat: a vállalatok működését és a lakosság mindennapjait egyaránt.  A szenzorok és az interakciókban lévő eszközök számának rohamos növekedése  és az ezzel párhuzamos technológia fejlődés (Cloud, SaaS, BI, BigData) lehetővé teszi a valóság egyre pontosabb, mért adatokon alapuló leképezését. Mindez megújítja az üzletet, a termelést és a marketinget, valamint jelentősen csökkentheti a  termelés területén fellépő veszteségeket . A T-Systems Magyarország  IOT szekciója  bemutatja a cég kapcsolódó stratégiáját, szolgáltatás portfólióját, IOT projektekben előálló  kihívásokat, ezek megoldására rendelkezésre álló képességeit.
  Részletek

Állam és közigazgatás szekció

A Digitális Nemzet Fejlesztési Program minőségi ugrást hoz az állampolgárok és a vállalkozások elektronikus szolgáltatásokhoz való hozzáférési lehetőségében. Ezzel párhuzamosan megjelent, megjelenik egy olyan generáció, amelynek már nem csak természetes az elektronikus ügyintézés, de el is várja, hogy elektronikusan intézhesse közigazgatási ügyeit is. Mivel az Európai Unió 2014-2020 közötti prioritásai között szerepel az intézményi kapacitások javítása és a hatékony közigazgatás kialakítása, a közigazgatás és az infokommunikációs szektor közös kihívás elé néz: hogyan tudnak közösen minél szélesebb ügyintézési körben hatékony és kényelmes e-közigazgatási megoldásokat kialakítani? Az államigazgatási szekcióban erre a rendkívül komplex kérdésre keressük a válaszokat.
  Részletek

Közlekedés szekció

A közösségi közlekedési vállalatok modernizációs folyamatának első lépésében a T-Systems Magyarország rendkívül sok, nagy projektet valósított meg, többek között korszerű utas-tájékoztatást, forgalomtervezést és elszámolást valamint új közösségi közlekedési megoldásként - közösségi kerékpár rendszert. Előttünk a modernizáció második lépése, ahol már az jövőbeli piacnyitás miatt a hangsúlyoknak el kell tolódniuk még inkább az egységes, utasbarát és automatizált közösségi közlekedési szolgáltatások felé. A modernizáció második szakaszának lehetőségeibe nyújtunk bepillantást a Közlekedési szekciónkban.
  Részletek

Symposium 2015 összefoglaló videó

Naptárbejegyzés

Az esemény helyszíne

Novotel Budapest Kongresszusi Központ, 1124 Budapest, Jagelló út 1-3.
1124 Budapest, Jagelló út 1-3. Kapcsolat

Támogató partnereink

Gyémánt fokozatú támogatónk

Cisco

Kiemelt technológiai támogatónk

HP

Arany fokozatú támogatóink

Avaya

Dell

Alef

Lenovo

Microsoft

MobileIron

Oracle

SAS

Ezüst fokozatú támogatóink

Intel Security

Együttműködő partnereink

Alcatel-Lucent Enterprise

Com-Forth Kft.

D-Link

HTC

Infotér

IVSZ

SAP

Sicontact

Symantec

Videosquare

Média partnereink

Figyelő

ITB

Origo